Marco Borsato en Staatssecretaris De Jager samen op podium

Amsterdam, 19 januari 2010 – Staatssecretaris van Financiën Jan Kees de Jager en Marco Borsato stonden vandaag samen op het podium tijdens de derde Big Improvement Day in Amsterdam. De Jager kreeg de 3e Dinsdag Award omdat hij innovatief ondernemerschap wil stimuleren en Borsato nam de LEF Award in ontvangst omdat hij na het faillissement van zijn bedrijf met twee extra concerten de komst van Diana Ross naar Nederland zeker stelde en daarmee veel lef toonde.

Zeshonderd topondernemers en overheidsfunctionarissen kwamen vandaag op de traditionele 3e dinsdag in januari bijeen in de Amsterdam RAI en gingen naar huis met één nieuw idee, één nieuw contact en één concrete actie. Bijzondere sprekers als Rabijn Soetendorp en de blinde avonturier Miles Hilton Barber brachten oprechte emoties teweeg bij de gasten die morgen anders zullen opstaan dan vandaag. Staatssecretaris De Jager breekt in zijn functie een lans voor ondernemerschap: ‘we moeten barrières wegnemen voor starters en concrete maatregelen nemen zoals de innovatiebox. Daarmee maken we Nederland aantrekkelijker voor ondernemingen met innovatieve activiteiten.’

Een dag vol positieve en ondernemende geluiden, met de presentatie van de nieuwe politieke partij ’1′ van Yesim Candan en andere nieuwe initiatieven op het gebied van Duurzaamheid, Ondernemerschap, Educatie en Leiderschap. Tendris-oprichter Ruud Koornstra die talrijke duurzame producten succesvol introduceerde, jonge talentvolle ondernemers zoals Philip Hess (Senz Umbrellas), Bernd Damme (Eyewear) en Danny Mekic’(Domeinbalie) pleitten voor het slaan van een brug tussen praktijk en theorie door meer ondernemers voor de klas. Maar op de BID is ook een nieuw initiatief ontstaan om scholen in achterstandswijken te steunen en Tex Gunning ( Akzo Nobel) die concludeerde met zijn onderzoek onder beslissend Nederland dat er meer leiders moeten opstaan die hun verantwoordelijkheid nemen.

Kroonrede
Tijdens de Kroonrede sprak onder meer VNO/NCW bestuurder Bernard Wientjes zijn ontevredenheid uit over het gebrek aan leiderschap van de dames en heren politici. Wientjes: ‘Nederland kan zich op drie gebieden profileren: onze kennis over watermanagement, alternatieve energiebronnen (biofuels) en logistieke mogelijkheden zoals de meest duurzame haven. Daarvoor is goed leiderschap nodig en is Nederland in staat een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld.’

Award-uitreiking
Behalve de LEF Award voor Borsato en de 3e Dinsdag Award voor Staatssecretaris De Jager werden tijdens de Big Improvement Day ook de BID Award toegekend aan dé ondernemer van 2009, Reinout Oerlemans, CEO en oprichter Eyeworks en multimediatalent die zijn veelzijdigheid bevestigde met zijn veelbesproken regiedebuut ‘Komt een vrouw bij de dokter’ en de ID Award ging naar Ruud Koornstra, oprichter van Tendris en warm pleitbezorger voor een betere, duurzame wereld.

Share Button