Carriere voor alles?

Uitzending gemist? Klik hier ! 
Moslimvrouwen zijn doorgaans op televisie veel minder zichtbaar dan mannen. De NMO brengt hierin verandering met de introductie van de vierdelige serie VIP. Aan de klassieke betekenis van Very Important Person voegt de NMO een scala aan nieuwe waarden toe: Visie Islam Positie, Vrouwen Intelligentie Power, Vrijheid Idealen Passie, en nog veel meer. VIP wordt gepresenteerd door Ceylan Pektas-Weber.
 
In deze tweede aflevering van het programma VIP zoomt presentator Ceylan Pektas-Weber in op de keuzes die moslimvrouwen maken wat betreft hun positie in de wereld. Wordt het studie en loopbaan of kinderen thuis? Wie bepaalt wat er te kiezen valt? Welke strategie kan de vrouw inzetten om haar doel te bereiken? Hoe kan zij de balans thuis bewaren? In deze uitzending spreekt Ceylan Pektas-Weber met 3 nieuwe VIP-vrouwen: Yesim CandanManon Moussa en Gyzlene Zerouale. Lees hieronder meer over onze VIP-vrouwen.
Yesim Candan
“Er zijn veel mensen die je dromen willen afpakken, jij mag dat niet laten gebeuren”. Dat Yesim niet bang is voor grote dromen bewijst ze in haar werk. Daags voor de opnames voor dit programma hield ze voor een volgepakte beurszaal een succesvolle promotiespeech voor de nieuwe politieke partij waar zij de motor achter is: Partij1 (klik hier). Met deze partij wil Yesim de saamhorigheid in Nederland bevorderen en mensen op hun gemeenschappelijke verantwoordelijkheid wil aanspreken. Het samenbrengen van mensen is al een leven lang haar missie. Yesim staat op dit moment op een kruispunt van wegen. Ze zorgt voor het 1-jarig dochtertje dat ze met haar fulltime werkende echtgenoot heeft. Achter haar liggen economische opleidingen en een jarenlange inzet voor De Baak (projectleider Inspiratie voor Integratie, klik hier), vóór haar ligt de toekomst van Partij1 en van haar eigen stichting Yes I Am (klik hier).
Manon Moussa
Manon verzorgde samen met Fatima (gast in Vip1) de hoofddoek van Ceylan Pektas-Weber. Speesjaal (klik hier) is het eigen bedrijf van Manon en Fatima. Maar met haar Tunesische echtgenoot heeft Manon ook een bedrijf, een broodjeswinkel in hartje Amsterdam. Ook bij dit bedrijf is zij intensief betrokken. Verder heeft zij drie kinderen en kiest ze er zeer bewust voor om haar gezin op de eerste plaats te zetten. Hoe krijgt zij deze complexe werkelijkheid in balans, en hoe houdt ze die balans vol? Manon: “Afwisseling in mijn leven is voor mijn geluk en ontwikkeling noodzakelijk. Ik ben niet het type dat thuis zit en niets doet.” Het woord succesvol zegt haar niets, zij is tevreden met hoe zij in het leven staat.
Gyzlene Zerouale
Gyzlene werd in Marokko door haar grootmoeder opgevoed. Moeder en grootmoeder doordrongen haar van de noodzaak te leren. Gyzlene zet zich nu zelf actief in voor kansarme kinderen in Marokko, met de stichting Share a Smile! (klik hier). Gyzlene heeft met overgave diverse studies gevolgd; als docent geeft zij het plezier in leren door aan haar studenten. Maar ook al is Gyzlene tevreden met haar werk, haar leven is nog niet in balans. Vanuit de familie voelt zij enige druk om een keuze te maken voor het gezin. Ook Gyzlene staat dus op een kruispunt in haar leven.
Share Button