Samenvatting van ‘De weg naar succes’

Nederland telt ruim 830.000 niet-westers allochtone vrouwen. Dat is ongeveer tien procent van de totale Nederlandse vrouwelijke bevolking. Van hen bevindt 79 procent zich in een kansarme dan wel kwetsbare positie als het gaat over de mate van participatie aan de Nederlandse samenleving.
Maar er is ook een steeds groter wordende groep jonge allochtone vrouwen die niet te stoppen is. Zo blijken allochtone meisjes met een diploma vaker dan autochtone meisjes door te stromen naar vervolgonderwijs. Ze kiezen dan bovendien vaker dan autochtone vrouwen voor de hoogst mogelijke vervolgopleiding met goede carrièrekansen.
‘De weg naar succes’ is een boek over de professionele ambities van carrièrevrouwen die naast Nederlander ook Turks, Marokkaans, Surinaams, Chinees, Burundisch, Iranees of bijvoorbeeld Pools zijn. Wat hebben zij gedaan om hun weg te vinden en succesvol te zijn in hun werk? En hoe maken ze gebruik van hun biculturele achtergrond?
In ‘De weg naar succes’ geven Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER), Harry Starren (directeur managementcentrum De Baak), powerfeministe Heleen Mees en Tineke Bahlmann (econoom en lid van het Commissariaat van de Media) hun visie op hun ervaringen met biculturele professionals.
Bron: http://www.managementboek.nl/boek/9789046805497/de_weg_naar_succes_koos_de_wilt
Share Button